„Mă aflu în siguranță în timpul atacului din Londra”

Astfel de notificări pe facebook anunță rudele, amicii și dușmanii că ești în siguranță după un atac terorist, catastrofe și alte pericole.

Citeam azi o notificare în care am fost anunțat că un amic virtual este în siguranță după atacul din Londra. Am răsuflat ușurat.

Mint! De fapt mă doare la bască de siguranța lui. Dar totuși mă frământă întrebarea dacă într-adevăr ne aflăm  în siguranță. Pentru că numai aflând de la tv și internet astfel de vești, mi se face părul electrod.. Chiar aflat într-un cătun din varf de munte și neăsit pe hartă.

Gândul că diferite persoane, antrenate din copilărie să ucidă, mă înfioară. Gândul că trec pe lângă persoane necunoscute care în orice moment îm poate lua gatul direct pe trotuar, din nou mă înfioară. Ăștia sunt antrenați astfel încât își ia gâtul și merge să doarmă liniștit, ca baba după ce și-a spus Tatăl Nostru.

Suntem în siguranță?. Eu zic că nu. Poate sunt ușor anxios sau mai știu eu . Poate gândesc prea adânc, cum zicea un amic bun: „Nu mai băga în seamă, frate.Ignoră astfel de știri! Se întâmplă acolo. Nu la noi”.

Deci trebuie să fiu oarecum un mare nesimțit. Ăsta e cuvantul. Să nu simt sau să alung emoția ce mă cuprinde la astfel de știri. Să ignor și să trec nepăsător pe lângă orice persoană.

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.