Barza și UE (gânduri)

O imagine care m-a pus pe gânduri este cea de mai sus.

Întotdeauna acolo a fost un cuib de berze. An de an, primăvară de primăvară, bărzoiul venea din timp pentru a curăța cuibul și a-și astepta perechea. An de an, primăvară de pimăvară, se auzea glasul berzelor și puilor lor în acel cuib, pe acel stâlp.

43 de ani am avut bucuria să trec pe acolo, să văd aceste frumoase creaturi ce locuiau pe stâlp „la tanti Leana” și ne încântau privirile. Copii fiind și apoi oameni în toată firea, exclamam: „ Uite, mă, au venit din nou!”

Și anul trecut (2016) au venit. Și din nou ne-au încântat privirile. Și din nou când treceam pe acolo, îmi bucura sufletul. îmi dădea speranța că viața merge înainte orice ar fi și nu trebuie să ne dăm bătuți niciodată.

Priviți cu atenție acest cuib, poza fiind facută azi, 10.Aprilie 2016. Berzele nu au mai venit. De ce?

Din cauza prostiei omului. Care a găsit de cuviință să îi strice cuibul făcut, păzit și curățat de amar de vreme. Pe motiv că deranjează rețeua electrică. Oameni fără suflet dar mai ales fără minte, care în loc să coboare un pic firele de tensiune, că nu deranja pe nimeni cu nimic, au distrus cuibul berzei. Să nu le sară în cap cei ce răspund de păsările ocrotite prin lege, au încropit un „cuib” din material lemnos.

Nu vi se pare că e și cazul românilor alungați cu bună știință sub motivul de a câștiga un banuț mai bun în vest?

Nu vi se pare că soarta romanilor este aceeași cu soarta acestor berze? Români care din cauza UE și a distrugerii sistematică a României, și-au părăsit cuibul? Unii vor mai veni înapoi, dar alții…deloc. Au cuibul distrus, cuib numit România.

La fel ca și berzele care nu și-au mai găsit cuibul, la fel și Românii plecați cu gând de întoarcere, vor găsi cuibul numit România distrus. Și nu vor rămâne în acest cuib artificial. Ci vor pleca unde vor vedea cu ochii, lăsând și uitând definitiv locul natal. Uitând  unde au copilărit, unde s-au jucat de-a pistoalele sau cuci cu fetele. Unde au trăit prima emotie a dragostei.

Nu credeți?

 

Comentariile de bun simț sunt binevenite!

1 Comment

  1. cezar

    Așa este! și mai vrem să ne fie bine! Suntem un popor răi și ar trebuii ca Rusia să puna laba pe Romănia și să ne scoată Americănismele din capul nostru! Trăiască Rusia unită!

    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: