Unde faceți 1 Mai?

Unde faceți măi, fraților, 1 Mai? Că anul ăsta cade numai bine, într-o zi de Luni după două zile de week-end. 😀

Eu încă nu știu unde îl fac. Mă uit la vreme și parcă tot nu am încredere nici în nenea de la vremea Antena 1, nici la meteo Bing de pe Windows 10. Nu de alta dar dacă e ca și anul trecut, atunci stau frumușel în casă și las să treacă ziua muncii frumușel fără să mă aventurez pe undeva.

Frica asta de ieșiri la iarbă verde am prins-o anul trecut, tot de 1 Mai. Programasem totul cu consoarta. Mergem la Dunăre. Aer curat, apă și pădure, iarbă verde…locul ideal. Face consoarta cumpărăturile: Fo două platouri de mici, 3 kile de pulpe, suc, bere, pâine să ajungă și de dat la porci mistreți. Pune și jocul de table, o minge de dat cu picioru-n ea și, ca să fie mai frumos, îi invităm și pe Petrică cu nevasta.

A doua zi, adică exact de 1 Mai, punem tot în căruță și plecam. Poate sunt de modă veche că am pus totul, inclusiv nevasta în căruță, dar sunt prea bătrân și bolnav să mă mai duc undeva în vest să vin cu vreun bemveu. 🙂 Oricum cu bemveul nu ajungi în locurile virgine ale Dunării.

Nu ne-am uitat la vreme, la nimic. Dimineața era senin așa ca nu ne-am luat nici pelerine sau umbrele. Și ca să fie mai sexi, fetele și-au luat doar o fustă mini pe deasupra costumului de baie. Să fie mai…originale așa, chit că aveau bucile pline de celulită.

Încă de când am ajuns, a început să bată ușor vântul, dar am dat vina pe curentul de aer de-a lungul Dunării. Până să despachetăm, să așezăm grătarul, să cautăm vreascuri…unde se adună nene, niște nori negri și începe a ploua torențial ca pe vremea lui Noe. Potop, nu altceva!

Am aruncat cum ne-a venit, toate în căruță. Cu cât ne grăbeam, cu atât ploua mai tare și mai rece. Drumul negru era acum mocirlă. Bietul cal, obosit de drum, refuza să o ia la trap. Eram uzi leoarcă ca niște pui de bogdaproste și tremuram ca iepuroiul la împerecheat.

Ajunși acasă pe la ora 12, exact când trebuia să prânzim pe malul Dunării, iese și soarele. Și ardea, vere, mai ceva ca în ziua cea mai călduroasă din an.

Așa că am făcut grătarul direct în curte. Am așezat o masă și am stat la ea omenște pe scaun și când mi-a fost de lungit, m-am așezat în patul meu.

Și cred că și anul ăsta fac la fel. Meteo Bing dr și vremea la Tv arată bine. Însă nu mai sunt așa credul. Vorba bunicii: Numai minciuni peste tot.

Voi unde mergeți de 1 Mai?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.