Hai liberare! (partea a cincea)

În a treia și următoarele zile de armată, am avut destule surprize. Nu trecea o zi să nu avem noi, bibanii, surprize peste surprize din partea veteranilor.

Într-o zi vine sergentul de serviciu pe companie ținând o hartie și un pix in mână   și ne zice:

-Măi băieți. Au venit niște colonei de la școala de șoferi, interesați de soldați care vrea să facă școala de șoferi.  Vă interesează? Cine vrea să se înscrie, poate plati o taxă și poate începe școala de șoferi chiar în seara asta. Două trei ore după programul de instrucție.

Înghesuialâ mare la înscrieri…ce mai… toți adică. Și eu printre ei. Gandeam, să mă vezi mamă și șofer…asta da.

Am dat taxa de nu știu câți lei la vremea aia. Toți banii și m-am și împrumutat pnă la soldă. Sergentul și alți acoliți ai lui, au adunat banuții și iaca… nerăbdător să încep școala de șoferi.

Vine seara. Intră și veteranii în dormitor.

-Hai aliniați-vă să începem școala de șoferi.  Fiecare să zică pe ce categorie de mașină vrea sa șofeze.

Noi ne uitam de la unul la altul și nu întelegeam nimic…unde se face școala, aici? Care mai de care au vrut să învețe să conducă. Ba mașini mai mic, ba microbuze, ba autobuze.

-Vreau să fiu șofer pe rabă. zic și io. mă gandeam că cu raba mai căram o piatra, un nisip și îmi scoteam ciubucul.

-Bun, zice sergentul, pe rabă. Ia de aici o rabă, imi arată cu deștu o ditai valiza vere, de fo 25 de kile. Ce dracu o fi băgat ăla în ea că era grea ca dracu.

Îmi vine rândul la șofat. Mi se prezintă traseul: Start  din capătul holului direct înainte și la stânga în spălător. Marșarier, la stânga, viteză maximă pe hol după care parcat rabă in Cabina nr 3 toileta. Cu nasu în WC-ul turcesc. Din-ăla cu gaură.

Urc în rabă, adică pun valiza jos și ma culc pe burtă pe ea, proptesc centura în marginea valizei și încep a împinge cu picioarele. Când să prind și eu viteza mai mare, hop, un soldat semafor imi zice: -Roșu, vere. Trebuia să aștept. După un timp…verde. pornesc din nou, iau curba cu viteză a spălător, dornic să termin circul ăsta. futu-le muma-n cur.

Dau marșarier, din nopu cu viteză. iau din nou curba să ies din spalător și să continui mai departe până in wc. Cum nu vedeam în spate, la iesirea din spalător, se izbește alt prost de mine care prinsese și el suta pe oră cu dacia pe hol.

-Accident! Iu, iu, iu, iu se aude sirena altui deștept care conducea mașina poliției.

-Amenda 5 lei sau o iei de la capăt. „Du-va-n p@%a mea, zic, ca nu vă mai dau niciun ban. Nici nu mai am, de fapt”.

Și o iau frumușel de la capăt, de data asta cu atenție mare la semafoare. Intr-un final am terminat cursa și am parcat jaful ăla de valiză în cabina nr 3 din wc. Puțeam a clor și a pișat. (va urma)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.