A fi sau a nu fi… referendumul coaliției de familie

Sunt sigur că aţi auzit de referendum 2017. Mai nou de referendumul coaliţiei pentru familie. Hai mai întâi să vedem ce înseamnă un referendum.
Potrivit Legii nr. 3 din 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, publicată Monitorul Oficial nr 84 din 24 Februarie 2000, la capitolul 1 (dispoziţii generale), articolul 1 ne spune:

În România suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative şi prin referendum.

Deci eu, tu şi alţii care sunt Romani, avem puterea în România, putere exercitată de organe care ne reprezintă. Organe care ştim noi ce ştim despre ele. Sau avem puterea de a vota prin referendum. Ca voturile vor fi măsluite, ăsta-i alt aspect.
Articolul 2 ne zice:

(1) Referendumul naţional constituie forma şi mijlocul de consultare directă şi de exprimare a voinţei suverane a poporului român cu privire la:
A) revizuirea Constituţiei;
B) demiterea Preşedintelui României;
C) probleme de interes naţional.
(2) În condiţiile prezenţei legi se poate organiza şi desfăşura şi referendum local asupra unor probleme de interes deosebit pentru unităţile administrativ teritoriale.
(3) În cadrul referendumului populaţia poate fi consultată cu privire la una sau la mai multe probleme, precum şi cu privire la o problemă de interes naţional şi o problemă de interes local, pe buletine de vot separate.

Anul ăsta, în Octombrie sau cât mai curând posibil, cum doreşte PSD-ul, se vrea un referendum pentru articolul 2(1) A, adică exact revizuirea constituţiei.
Revizuirea este un control, o revizie. În cazul revizuirii propuse de PSD, se vrea modificarea cuvintelor „familia este uniunea liber consimţită între soţi” în „familia este uniunea liber consimţită între un bărbat şi femeie”. Asta, zice PSD, la cererea a 3 milioane de cetăţeni Romani.

Opoziţia însă, acuză chestia cu referendumul ca fiind o temă falsă. Ştiţi cum au modificat şi modificat legi în favoarea lor. Şi asta noaptea când şi cel mai înrăit gamer doarme cu băşini.
De data asta, sub pretextul că 3 milioane de Romani au cerut să se voteze pentru modificarea a nişte cuvinte acolo care să facă să înţeleagă că o căsătorie este uniunea legală dintre un bărbat şi femeie şi nu dintre soţi, vor să-şi vâre din nou codiţa. Dar cu acordul nostru, ştii?
Deci ce am zis mai sus ar fi o perdea, un pretext ca să facă ei alte măgari, la adresa justiţiei şi economiei care e şi aşa vai, mama ei!

Acum, după ce am încercat să vă explic mai bine cum e cu referendumul. vă explic şi ce aţi putea face.
NIMIC, îţi vezi de treaba ta, de munca ta, de ziua ta normală şi nu te prezinţi la vot. Acum chiar că nu trebuie să te prezinţi la vot. De data asta, PSD-ul nu a mai promis majorarea pensiilor şi alte șmecherii din astea care să facă pensionarul şi asistatul social să iasă la vot, iar dacă prezenţa la vot va fi sub 30%, atunci nu îşi pot băga nasul în constituţia ţării, mai ales acolo unde zic ei că modifică nu ştiu ce cuvinte care nu au deranjat pe nimeni cu nimic.

Dacă totuşi eşti patriot, ai mânia voturilor sau nah, vrei să votezi, atunci du-te şi votează dar pune ştampila unde trebuie adică în caseta „NU”. Însă spre am fi siguri că prezenţa la vot să fie sub 30%, singura soluţie este să NU TE PREZINŢI LA REFERENDUM.

PENTRU CĂ PSD-UL VREA SĂ MODIFICE ŞI ALTCEVA, PRECUM HOŢUL CARE VREA SĂ-ŢI REPARE CHIUVETA DAR SE LIPEŞTE ŞI DE ALTCEVA, LEGAL, CU ÎNCUVIINŢAREA TA.

3 Comments

 1. Marian

  „Opoziţia însă, acuză chestia cu referendumul ca fiind o temă falsă. ” Oricum Constitutia Romaniei ar cam trebui modificata macar , ” p’ici pe colea , prin punctele esentiale ” astfel incat , nu cred ca-i o tema falsa { asa cum acuza ” opozitia ” }ci…doar o tema d e campanie a PSD-ului .Vor , acesti ” socialisti ” de carton , sa vada vulgul sau…plebea , dupa cum spunea pana mai anii trecuti Madalin Voicu ca , mor de grija fatza de …familia traditionala , ” asa cum a lasat-o Dumnezeu ” dupa cum spunea si madamme Firea-Pandele . ” Dacă totuşi eşti patriot, ai mânia voturilor sau nah, vrei să votezi, atunci du-te şi votează dar pune ştampila unde trebuie adică în caseta „NU”. Însă spre am fi siguri că prezenţa la vot să fie sub 30%, singura soluţie este să NU TE PREZINŢI LA REFERENDUM.” Asta n-are nici o legatura cu patriotismul stimabile ci , mai degraba cu ceea ce crezi tu personal si mai ales , ” asta depinde dupa facultati ” dupa zisa feciorului lu’ Balosu .Insa , ce-are a face patriotismul cu faptul ca , pe unii ai preocupa ce fac altii cu posteriorul lor , asta n-o pot intelege neam !”PENTRU CĂ PSD-UL VREA SĂ MODIFICE ŞI ALTCEVA, PRECUM HOŢUL ” . Cu asta sunt mai mult decat de acord ca d’aia-si trag seva si originile din vechiul PCR si d’aia-l au inca pe Ion Iliescu ca presedinte de onoare { o sti nemernicul batran ce-i aia onoare ? } , in loc ca la ora asta , sa-si fi executat cei douazeci de ani de puscarie dintr-o condamnare de…minim 300 !!! Daca nu te deranjeaza prea mult…iti voi mai vizita bucataria .

  Reply
 2. Lucian (Post author)

  Oricând! Am scris cam ce cred eu despre acest referendum. Modificarea constituției pe ici-colea ar trebui,însă nu cu guvernul din ziua de azi.

  Reply
 3. Marian

  ” Modificarea constituției pe ici-colea ar trebui,însă nu cu guvernul din ziua de azi.” Dar cu care guvern ? Guvern care sa provina din alegerea carui partid ma rog dumitale ? Ce partid ti-a dat senzatia macar { si nu doar in campania electorala } , ca-i interesat de tara asta… cu exceptia UDMR si a FIDESZ-ului maghiar al lui Orban Victor ? A fost odata ..de mult , foarte demult PRM-ul dar…s-a stins odata cu C.V.Tudor iar din PMP…doar un nebun i-ar crede si asta , ca sa nu-i mai aduc in discutie p’astia de la USR . ” Noua Dreapta „…sa fim seriosi ! Pai ce noi ne numim Germania ? Iti doresc o seara de la excelent in sus si-o viitoare saptamana asisderea !Inainte sa uit : te voi mai vizita profitand { ca asa-s eu tupeist ca orice bucurestean } de bunavointa dumitale . Respect !

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: