Bozgorii au dat-o în „patriotice”

 

De când s-a supărat Salam ca văcarul pe sat şi de când Facebook-ul e plin de live-uri cu cocalari care-și fac selfie cu primul salar inainte de a-și plăti taxele, conationalii nostri, frati nostri unguri, s-au gândit să rupă gura târgului cu poezii patriotice. De ieri, de când cu scandalul românului care nu a fost servit la Kaufland pe motiv că era pe teritoriu nemtesc şi dânsul nu vorbea secuiasca, diverse persoane au postat un clipulet în care o fetiţă recită o poezie „patriotică”. Mai bine zis un text din care nici micuţa nu a înţeles bine despre ce e vorba, ce şi cum, dar recită plină de sine şi cu convingere. S-au gândit să mai pună ceva lemne pe foc.

„Occidentul a rupt Ungaria în bucăţi şi a dat Ardealul Romanilor. – ne învaţă micuţa Istorie- Ungurii s-au uitat pasiv şi astfel au rămas fără case.”  Bluză albă și o tunică pe post de cravată, fetei îi mai lipseau pampoanele prinse în păr, iar pe fundal un banner cu textul: Din inimă, partidului iubit!

Să ne așteptăm ca și Basarabenii să iasă la interval, să-și ceara Vasluiul înapoi pe motiv că Occidentul a rupt Basarabia în bucăți?

Băi, bozgori nebuni, nu va mai păcăliţi copii şi nu le mai cultivaţi ura în suflete. Mai bine postaţi adevărul, harta Daciei lui Decebal. Or, în vremea aia occidentul deja dăduse Ardealul şi parte din Ungaria, României? Nu mai încercaţi ceva imposibil. România este stat suveran, independent şi INDIVIZIBIL.

Oricât încercaţi să îngropaţi istoria României, nu veţi reuşi. Ştiţi a cui este Ardealul? A cui a fost primul. Nu?

Deci fetiţa ar trebui să recite alt text, cel adevărat:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.