Este sau nu eco, carnea de miel de la țărani?

 

Începe febra cumpărăturior de Paște. Pe lista de cumpărături a Românului credincios, nu trebuie să lipsească mielul sau iedul. Unii preferă miei. Au carnea mai grasă. Insă eu rămân tot la iezi de capră. Nu miroase absolut deloc și au carnea dulce.

Dețin câteva capre care au fătat căte doi iezi. Viguroși și sănătoși încă din primele zile. Însă cu timpul am observat o oarecare schimbare în rău a iezilor. Au început să moară ca secerați în numai 2-3 ore.

Ca orice gospodar, m-am interesat și la veterinar dar și la unii sepcialiști care dețin ferme agricole și de animale.
Răspunsul a fost clar. Peste tot mor miei și iezi. Nu este boală. Sau dacă vreți, este boala UE. Toxicitatea din laptele caprelor și oilor, fac ca mieii și iezii să se înbolnăvească rapid si tot rapid să moară. La fel și toxicitatea din lucernă, ciocani, boabele de porumb din producția anului trecut.

Cum e posibil așa ceva, am întrebat. Când eu știu că am crescut caprele natural cu porumb din producție proprie și mai mult prin pașunare?

Din cauza erbicidelor cu care a fost stropit porumbul și paioasele, vine răspunsul. Ai pășunat pe miriști unde a fost erbicidat. Ai adunat ciocanii și resturi de paioase de pe câmpuri erbicidate. În ziua de azi nimic nu se mai face pe pamantul otrăvit de amar de vreme. De aceea pământul este stropit, îngrășat etc cu substanțe dubioase.

Adevarul cam ăsta este. La porumb dar și la păioase se folosește erbicide care sunt  foarte puterniceși foarte toxice. Față de erbicidul lui Ceaușescu care se arunca de trei ori la o cultură, Erbicid Total se aruncă doar o singură dată, datorită puterii și toxicității sale.

Oaia și capra păscută și hrănită cu aceste plante cum e porumbul tratat și erbicidat cu astfel de substanțe, se intoxică. Par sănătoase, dar nu sunt. În hrana din întreaga iarnă și perioada în care au fost gestante cu mielul care îl cumpărăm acum, au fost hranite cu aceste culturi uscate pline de toxicitate. Cu boabe de porumb modificat genetic. Tratat și stropit conform UE.
Iar mielul și iedul fătat acum și pus în vânzare nu este un ied crescut natural. A supt un lapte bolnav și a mancat lucerna, porumb si alte păioase din producția anului trecut. Culturi care au fost stropite și erbicidate cu Erbicid Total.

Ca atare, am scris acest articol, ca un semnal. De fapt semnalul s-a tas și la Tv iar cei ce urmăresc și alte canale înafară de Antena 3 și România Tv , știu asta.
Sfatul meu pentru cei ce vor să mănănce un miel eco este să cumpărați de la țărani care și-au păscut oile sau caprele în pădure. Și le-au hrănit în perioada iernii cu fân curat de pădure, acolo unde nu a ajuns Glifosatul sau Erbicidul Total.

Majoritatea afaceriștilor așa zis tărani, care dețin ferme de oi, ori cumpără nutrețul de la fermele agricole care au stropi din belșug cu erbicid ori ei insăși au stropit propria cultură.

Insă vântul și ploile fac ca acest erbicid și orice substanță chimică folosită la erbicidare, să ajungă și în paduri. În câțiva ani dispare și rasa de albine cum s-a întâmplat și în Italia. Tot din cauza erbicidelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.