Jeanny, Ghiță și Vosganian

După cum v-am scris ieri, am hotărât cu nevasta să-l sacrific pe Jeanny, cocoşul nostru de un an. Am scris despre el că era cam bătrân, îi trebuiau schimbaţi pamperşii de 3 ori pe zi. Cred că mai trăia un an, dar nu mai aveam satisfacţia să-l fierb în numai 1 oră şi ceva. Ăsta, bătrân, îmi termină butelia abia cumpărată, care costă un pic mai mult decât o zi de muncă.

Nevasta… cam fricoasa. Zice „iubitule, nu scrie asta pe internet. Mi-e teamă că aude Vosganian şi ni-l impozitează şi pe bietul Jeanny. Că, deh, de la coteţ şi până la cazan, nu aduce niciun ban statului.”

Maiii, şi m-a cuprins aşa o.. nu ştiu cum să spun. Şi cât fierbea Jeanny stând liniştit în cazan… sparg cu ciudă două ouă de la nevastă-sa pentru micul dejun. Şi mă gândeam la Vosganian. Numai m-am gândit, că ce… crezi că i-am dat ceva? La muncă, vere, nu la întins mâna. Şi câtă așteptam eu să se răcească ochiurile, m-am dus să scot o bucată de brânză de la frigider. Păi, am şi capre măi, Vosganiene. Pe ele le plătesc la primărie, dar brânza… nu. Aşa, ca să mori de ciudă! Înainte de a mă ospăta din produsele din gospodărie, trag şi un rachiu de 60 de grade. Rachiu din prune. Din ăla care cand bei o gură, ți se pare că o vezi pe mă-ta la poartă, Vosganiene.

Păi de unde din altă parte decât din prunii de pe lângă gard? Şi crezi că îţi dau vreun ban, Vosganiene?? Visează!

– Merge şi o murătură? – Mă întreabă soţioara cât timp tăia zarzavatul. Tot din grădina mea, şi tot fără să plătesc impozit. Bagă-ţi unghiile în gât, Vosganiene.
– Merge, scumpo. Adu-mi!

Cât mâncăm micul dejun, adică ouă şi brânză ne impozitate, şi mă delectăm din rachiul de prune, tot ne impozitate, soţioara, mă întreabă ce aş dori ca felul 2.

– Ar merge o zacuscă.
A făcut nevasta o zacuscă de te lingi pe bot, vorba aia. Cu de toate. Roşii, ardei, gogoşari, vinete, morcovi etc. Şi crezi că ţi-am dat vreun ban, Vosganiene? Ţi-am dat pe dracu.:))

Numai uleiul la-am cumpărat din magazin, ce-i drept. Cum, de unde bani? L-am vândut pe frac-su lui Jeanny, cu 40 de lei. Şi nu ţi-am plătit niciun impozit pe venit,  Vosganiene.
Abia aştept să vină Crăciunul, mă rog Ignatul. Îl am, tot vecin în gospodărie şi pe Ghiţă. Pe asta chiar am ciudă. Stă toată ziua. Doarme şi mănâncă, mănâncă şi doarme. Deja îmi închipui bara agăţată în faţa casei, plină la refuz cu cârnaţi, eco, buni şi delicioşi. Și când tu ești ocupat de legi cum să impozitezi carnea de porc, eu numai întind piciorul și deschid frigiderul să-l salut pe Ghițâ.

Şi crezi că îţi plătesc ceva, Vosganiene? Fugi, mă, d-acilea. Ai venit să cureți bălegarul făcut de Ghiță? NU!! Dar să-l scarpeni pe spate?  Phoahahahah!!

7 Comments

 1. Adriana Moldy

  Dupa cat de pornit te-am vazut, am crezut ca vrei sa-l tai si pe Vosganian… Finalul insa m-a linistit. Te-ai multumit doar sa-l scarpini pe spate…
  Da’ nu cred c-o sa scapi numa’ cu scarpinatu’. Vosganian asta e pornit rau impotriva gospodariei taranesti, asa ca eu zic sa te grabesti cu Ghita… Ca pana la Ignat ii mananca Vosganian coada !

  Reply
 2. Lucian (Post author)

  Nu cred in postarea lui de pe Facebook. Dupa cum a comentat la acea postare, a fost doar un exemplu cum ca oul de la cuibar la tigaie nu aduce niciun ban statului. Dupa cateva injuraturi si blesteme, a revenit cu un comentariu in care spunea ca mai trebuie lucrat la mentalitatea Romanului. In cateva cuvinte a descris cum ca „nu ne-am dat seama” ce a vrut sa zica in postare si automat lumea crede ca vrea sa dea vre-o lege in privinta asta.
  Nu are cum impozita nici pe Jeanny si nici pe Ghita, deoarece…sunt deja impozitati de primarie. Atat pamantul intravilan cat si cel extravilan se impoziteaza „la comun”, taxele fiind in raport cu media pasarilor si animalelor detinute. Sa nu uitam ca se fac anual recensaminte si la animale.
  Insa Vosganian a dat un exemplu de produse care NU pot fi impozitate in drumul lor de la cotet la frigider sau la capac, in cazul bietului Jeanny. In piata, da! Facebook-istii, de tot felul, nu au inteles acest mesaj si cum suntem obsinuiti cu taxe si impozite aparute aproape lunar, au comentat in fel si chip.
  Nu ii tin partea lui Vosganian dupa ce am facut pamfletul asa cum l-am facut ci doar am explicat despre ce vorbea dansul pe contul lui de Facebok, care stim cu totii ca nu are nicio credibilitate. O zi buna!

  Reply
 3. Lucian (Post author)

  Apropo, nu il indemn pe Vosganian sa se lege de gospodarii. Detinem diverse animale periculoase. Armasarul meu Speedy, e deja in calduri si e posibil sa-i confude chelia cu vreun dos epilat de iapa.

  Reply
 4. Vasile

  Foarte tare, din pacate nu prea sunt in tema cu ce nazdravanii mai face Vosganian in ultima vreme 😀

  Reply
  1. Lucian

   Vosganian nu avea ce face si a facut o referire la produsele ce nu pot fi impozitate. SI a postat pe pagina lui de Facebook cum ca oul, de la cuibar la tigaie, nu aduce nici un ban statului. SI lumea a luat foc. Dar am explicat in comentariul Adrianei, ca asa ceva nu se poate taxa. Taranii platesc deja taxe la pamant dar si o taxa fixa privind orataniile din gospodarie. Daca ar mai impozita si oul, atunci nimeni nu ar mai declara nici un animal la recensamant. Dupa cum am zis, Vosganian a …glumit, spunând intr-un comentariu ca romanul mai trebuie sa lucreze la mentalitate. Adica prea repede a luat foc, romanul, la …un exemplu.
   Totusi mi-am permis sa fac un mic pamflet vis-a-vis de asta.

   Reply
 5. supravietuireaz

  M-apuca groaza cand ma gandesc ca vor pune in aplicare ideile lui vosganian. Foamea asta de bani la buget gennereaza idei care mai de care mai nastrusnice. Sa-l jupuim pe plebeu ca de la chiaburi nu se cade sa luam banutii aia agonisiti cu sudoarea fruntii.

  Reply
  1. Lucian (Post author)

   :)) Nu are cum impozita si astea. Tocmai ca nu are cine sa urmareasca cand se oua nevasta lui Jeanny. Vaduva, adica. :))

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: