Alandala, frate!

Zic asta pentru că de la un timp toate obiceiurile străbune s-au dus naibii. Portul popular, treacă-meargă… nici eu n-am de gând să-mi iau obiele şi opinci în perioada sărbătorilor şi să umblu prin lumea întreagă, pe la prieteni şi rude. Însă mai sunt obiceiuri care ar trebui respectate, mai ales dacă te declari în sus şi-n jos mare pupător de moaşte şi umpli pagina de Facebook cu icoane sfinte.

Tăierea porcului parcă ar fi Black Friday sosit mai devreme.. În anii trecuţi se tăiau undeva în perioada 10-20 Decembrie, cu mult înainte de ziua de Ignat, atunci când se taie porcul de Crăciun. Bine, omul poate tăia când îi chiorăie maţele de foame şi s-a săturat de postul mare, postul sfintelor Paşti, postul sfintului portofel gol. Dar tai altul neapărat în ziua de Ignat.. aşa cum e obiceiul. Şi tot atunci cumperi. Nu te arunca înainte că nu mai găseşti sau va fi coada interminabilă la alimentară. Găseşti carne de porc cât vrei, în zi de Ignat (dacă mai taie cineva atunci) în primul sat sau comună.

Ieri dimineaţă, 13 Nov, liniştea satului a fost deja tulburată de guiţatul porcilor. Deja… lumea taie porcul!? Discutam cu un amic din altă localitate: „Eeee, dar tu acuma ştii? Se taie porci cu mult înainte de Ignat. Le mai vin copii de peste hotare care trebuie să plece înapoi, că de Crăciun nu vin acasă. Şi… ce să facă omul? Taie acum, să fie şi de Crăciun”.

Păi bine, măi, eu una nu înţeleg (adică mai multe): Eşti credincios, mergi în fiecare weekend la biserică, aprinzi lumânare să luminezi sfânta Duminică sau ce se luminează cu obiceiul ăsta, respecţi ditai postul negru în care nu mănânci decât seara, stai cu zeamă-n ouă că nu ai voie să te atingi de femeie, dar nu poţi respecta o zi de tăiat animalu`? Că, nah, poate aia e ziua în care scapi de păcatul că ai ucis o fiinţă a lui Dumnezeu. Şi veganii sau ocrotitorii animalelor nu au ce să-ţi facă. E lege de la Dumnezeu aşa cum şi taxa la stat e lege de la Dragnea.

Deci, ce vreau să spun e că nici credincioşii nu mai sunt ce-au fost. Nu respecta îndeajuns regulile jocului. Toate încep mai devreme, Black Friday-ul la produse second hand (pardon, recondiţionate), sacrificiul porcului, mielului şi părinţilor. Toate. Inclusiv dezvirginatul, măritişul, ciclul menstrual. Asta de la urmă, ori vine mai devreme ori de loc, spre bucuria tatălui necăsătorit cu ea. Vai mama lui şi de următorii 18 ani!

Nu m-ar mira ca şi ziua de naştere să o serbăm când vrea muşchiul nostru. Atunci când avem chef de atenţie, cadouri, şampanie şi sex oral de ziua ta  cadou de la consoartă.

3 Comments

 1. Marian

  Mergi la pariu cu mine ca , poate nu imediat dupa Sf.Vasile { ca-s oamenii mahmuri , au matzul plin cu de toate plus ca , probabil or fi avut parte si de un sex oral din partea nevestei 😉 } dar , a doua zi dupa 14 Februarie dupa Valentine’s Day , vor incepe sa curga ofertele pentru vacantele de …Pasti , iar ” credinciosii ” din Romania se vor buluci sa-si cumpere din vreme…oua , miel si pasca ??? Intrebare d e baraj : sotia dumitale , citeste ce scri pe blog ? Nu de alta dar …astfel ar putea sa-si faca oarece idei 😉 despre cadoul pe care sa ti-l ofere de ziua onomastica sau aniversara . Tare ma tem insa ca , in loc de-o felatie asa cum visezi s-ar putea sa ai parte de un…cunilingus ! 😀 😀 😀 Respect deosebit in continuare !

  Reply
  1. Lucian

   Nu citește ce scriu. ???? Ea e mai mult pe site-urile cu rețete. Textul cu conținutul cadoului a fost barat. Nu știu dacă mai exista femei care nu pricep ce cadou vrea soțul ei. Poate cele credincioase din cale afara care au fost luate în căsătorie pentru ca aveau zestre, nu gluma….taica-su chiabur ori gen Băsescu sau Țiriac.

   Reply
 2. Marian

  Eu am luat-o … 😉 si pentru ca era misto gagica dar in special , pentru ca ai ei { nazisti din Sibiu } , aveau MULTE , MULTE MIOARE si , fomist ca orice bucurestean , am pus botu’ la savarina . 😎 Norocul meu ca-i catolica si nu mi-a facut niciodata figuri referitorare la post …la orice fel de post 😉 c-o lua mama dracului instantaneu la cat ateism zace in mine . Privind la poza postata de dumneata , volens nolens am fost OBLIGAT sa bag vreo ora de AC/DC da’ asa cum scrie la carte adica MAXIM , de mi-am pus in cap si vecinii { au crezut aia ca mi-a crescut punctul d e pensie la 45% si-am inebunit de bucurie } si pe fascista mea care-a crezut ca mi-a inviat… 😉 ” aia ” si vreau neaaparat sa afle toate femeile de pe strada …minunea 😀 😀 😀 . Acelasi respect caci , omul caruia ai place AC/DC chiar daca numele-i scris fie si pe un porc …ala este amicul meu !

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: