Chetă pentru aducerea unui trup neînsufletit de peste hotare

Român mort în Danemarca- Părinţii şi fratele nu găsesc fonduri să-i aducă trupul acasă.

O familie din Piatra Neamţ face apel către românii de bună credinţă, care pot da o mână de ajutor să aducă trupul neînsufleţit al copilului lor, decedat în Danemarca. (sursă)

Tucan Marian, în vârstă de 27 ani, a fost găsit în faţa unei secţii de poliţie din Danemarca, în comă profundă. Medicii s-au chinuit să-l readucă la viaţă dar nu a fost posibil. A murit sub privirile neputincioase ale fratelui lui.

Bun! Adică nasol. Acum familia caută bănuţi să aducă trupul acasă şi să-l îngroape creştineşte. Cheltuiala ajunge undeva la 3000 de euro, conform sursei.

Şi nu se găsesc aceşti bani. Serios?
Hai să gândim un pic. Tânăr mort, frate în Danemarca(!), rude, prieteni care sunt şi sigur plecaţi înafară şi care pot da o mână de ajutor. E vorba de cineva din familie, de ce să apelezi la un străin pe internet?

Nu mai bag consulatul în oală pentru că, după cum comentează cineva la postarea sursei, consulatul nu dă doi bani. Că pentru consul, Românii nu există în Danemarca. Păi nici avocatul poporului nu dă doi bani pentru Români, aici, în ţară, darmite un consul în Danemarca.

Hai să punem mâna de la mâna să aducem trupul neînsufleţit al tânărului. Păi, hai! Tânărul a avut şi el ceva bănuţi, nu? De-aia mergem înafară, să punem un bănuţ deoparte. Fratele, şi el în Danemarca, are şi el, nu? Sau nu poate pentru că strică bănuţii de BMV sau banezina pentru un an? Rude sunt? Sunt. La fel şi amicii, prieteniii de pahar, care îl iubeau aşa de mult şi apelau la dânsul cât era în viaţă.

„De aceea, dacă sunt oameni dispuşi să ofere un ajutor cât de mic, o pot face la Banca Transilvania în contul RO31BTRL02801201B69800XX- titular CHIRILA-ILINCA MIHAELA sau o pot contacta pe cumnata celui decedat, la numărul de telefon 0740509712 (Tucan Gabriela)”

Da` frac-su nu are, îndrăznesc să întreb. Voi nu aveţi rude sau sunteţi singuri la părinţii decedaţi? Sunt sigur că NU VOR să ajute. Dacă îi chema la o pomană cu grătare cu mititei și drojdie, toți lăsau problemele deoparte și veneau.  Pentru o rudă de grad 1, mamă, tată, frate sau soră, aş vinde şi casă şi pământul ca să îl aduc acasă. Viu, darmite mort!

Nu vreau să par un zgârcit sau să fac mişto de situaţie, dar în România nici măcar cu împrumut nu găseşti banii ăştia. Şi niciunde.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.