Cardul de sănătate si nebunul

Acum 6 ani am avut ceva probleme cu hard disk-ul și am fost internat un timp.După ce m-au îndopat ăia vreo lună cu nu știu ce pastile, mi-au dat drumul acasă cu mențiunea „ ameliorat”. Deci hardul nu a fost bine reparat. Trebuie să îi dau permanent niște picături. Până crăp.

Picăturile astea nu le dă farmacista fără prescripție medicală. Și prescripția medicală nu o poate da medicul de familie fără scrisoarea medicală de la doctorul de hard-uri.

Mă uit mai alatăieri și văd că picăturile sunt pe sfârșite. Ca atare azi m-am rugat de un nene să mă ducă până la comuna unde găsim unicul medic de familie la fo 5 sate. De ce? Ca să îmi dea trimitere. De parcă doctorul de hard-uri nu ar fi știut ca am păsărele. Doar eram înscris și la ăla.

Intru în cabinetul medical…sărumâna…vreau o trimitere pentru spitalul Tulcea. Ok, trebuie cardul de sănătate. Îl scot, îl bagă dr. de familie în cititor…strâmbă puțin din gură…se uită pe geam. Credea că nu m-am prins că rabla aia de cititor nu îmi vede cardul de sănătate.

-D-nă Doctor, zic, lâsați că îl duc la CNAS și rezolvăm problema.

Se uită puțin la mine mirată și cu semnul întrebării pe față. „De unde o fi știut nebunul ăsta că nu funcționează cititorul?”

-Hmmm, zice, probabil nu e semnal. Scoate cardul, îl bagă de data asta puțin indoit, cu speranța sa facă contact cip-ul cu cititorul. Nema și de data asta.

-Așteptăm un pic. Nu îmi explic de ce nu vede cardul.

Ok. Între timp mă cântăresc, îmi ia tensiunea, care era ușor mărită. Îmi dă explicații…fără sare, fără prăjeli.

Și fără nervi, gândeam.

Într-un final înearcă din nou cardul. Nu plecam de acolo fără trimitere la spital. Văd ceva suspect. Cititorul de carduri era bagat întrun hub USB. Din ăla de 12 RON.

Dacă îmi lua acum tensiunea, precis chema salvarea.

-Scoateți doamnă hub-ul USB și băgați cititorul direct în USB-ul calculatorului, i-am spus.

Din nou se uită ca la felu 3 la mine. Când îți dă un nebun vreo idee, cântărești de mai multe ori.

Totuși a făcut asta și cardul meu de sănătate sa dovedit mai sănătos ca toți. A completat trimterea și am plecat.

-Mă pricep la calculatoare, i-am zis zâmbind, inchizând ușa în urma mea.

Adică nu am mai reușit să o închid. Au năvălit alți bolnavi cu carduri de sănătate, care se adunaseră cam mulți în timpul cât am stat acolo.

Sfat: Când sunteți la servici și vreți să conectați și alte dispozitive la PC, cum ar fi telefon mobil, cumpărați un hub USB de doamne ajută.

Ce-i ieftin dăunează grav sănătății!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.