Vremea- Codurile multicolore, panica si nervii

Cand se aude de codul rosu de zapezi parca vine sfarsitul lumii. Mai,nene, vremuri rele au mai fost. Mult mai rele ca acum. Va spun, pentru ca eu sunt trecut prin d-astea. Si va mai spunn ca iarna e ca iarna. Nu cum zice nea Base sau Gabi Firea care nu mai stiu ce sa minta. Cand auzi de iarna, automat te pregatesti de iarna. Fizic si psihic.

Esti pensionar? Sper ca ai debaraua plina si nepoti carora sa le spui povesti . Esti angajat? Ia, nene cizmele si mergi la munca pe jos ca miscarea face bine. Poate cu ocazia asta mai vezi si tu orasul. Firea sau firma ei fantoma de deszapezire poate nu reuseste sa fie pe toate strazile deodata. Pai…noi am vrea ca dimineata dupa ce ne-am baut cafeaua si ne-am scarpinat la oua, sa fie strada ca-n palma.

La fel si cei care se aventureaza la drum lung. Am urmarit la tv oameni inzapeziti la 80-100 km de casa.

„Am fost nevoit sa ma deplasez de la Constanta la Bucuresti cu o urgenta si am ramas inzapezit. Autoritatile astea nu fac nimic” , citesc undeva.  Urmeaza raspunsuri: „Autoritatile sunt de vina” , „ Nimeni nu face nimic in Romania asta”.

No, serios. Ce vrei sa se faca daca tractorul ala cu lama a trecut odata si din urma la 10 minute s-a depus din nou zapada? Te poti lupta cu vremea rea? Ai auzit la tv de inca cu o saptamana inainte ca va fi, brrr, iadul alb si tu te-ai pus la drum lung. Cu ce urgenta? Amanta nu mai avea cash? In astfel de situatii urgenta e una singura: 112 si atingi tasta apel.

Asa sta treaba cu codurile muticolore. Daca nu ai altceva de facut, stai in casa si asculti povesti la gura sobei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.