Rescriem istoria. Azi, marea bătălie de la Lidl- Brăila 2017

Dacă tot am pășit în democrație și ne-a fost rușine cu istoria scrisă cu sânge de Ștefan cel Mare și Mircea cel Bătrân, hai s-o rescriem.

Începem cu Marea Bătălie de la Lidl unde zilele trecute s-a băgat hârtie igienică la preț redus. Nu, nu s-a anunțat în prealabil ca și black friday. Ci din gură în gură..vezi domle că mâine se bagă hârtie igienică la Lidl, preț redus. Lumea, de cu seară și-au fixat alarmele la telefoane să fie printre primii.

 

-Bă, vezi că mă calci pe picioare, tu nu vezi? Un` te înghesui așa? Io stau aicea de la 4, nici nu m-am câcat azi dimineată. Pai..e frumos?

Doi trecători văzând îmbulzeala, întreabaă:

-Da ` ce se dă aici nene?

-Hârtie `genică, zice unul. la pret redus. 41 % reducere la un bax cu 10 suluri.

-Păi cum vine asta?

-Păi nu mai dai 7 lei pe un bax, dai numai 4 lei.

-Aaaa, păi hai și noi să stăm. Păi noi suntem mai proști ca alții?

Vine ora zet. Toată lumea nerăbdătoare, unii nu și-au băut cafeaua, alții nu s-au căcat dimineață…vezi, era hârtia scumpă.

Când s-a deschis ușa super market-ului…lumea a năvălit buluc direct la hârtie igienică. Lumea s-a împins, s-a înjurat ca la ușa cortului. Răscoala de la Flămânzi si Bătălia de la Podul Înalt au rămas eclipsate de circul de la Lidl Brăila. S-a ras până la ultimul centimetru de hârtie. Lupta a continuat și în magazie unde au intrat buluc exclamând cu figurile parcă de oameni drogați:

-Unde e restul de hârtie, futu-vă muma-n cur?? Mai vrem!

Doamna de la carmangerie se ruga ca de Dumnezeu la ei. Mai da-ți vă rog și pe la carne…nu s-a vândut deloc azi. La brâză la fel, la paste fainoase si la alte produse la fel. Tot românul era axat pe hârtie igienică la reducere. De la 7 lei la 4 lei.

Lupta s-a terminat undeva in jurul orei 11 când în supermarket nu mai exista gram de hârtie igienică. Ulterior majoritatea cumpărătorilor s-au întors la magazine. Având stomacurile goale, și-au dat seama ca nu au cum folosi hârtia. Alții nu s-au mai întors deloc. Nu mai aveau bani.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.