Ce s-a intamplat daca nu te-ai dus la vot? – Alegeri 2016

Romane, ai ales să nu votezi. Adică nu ai ales nimic. Ai renunţat şi la ultimul drept pe care îl ai.

Nu te bat la cap, nu sunt ipocrit însă vreau să te fac să înţelegi ce se întâmplă dacaă nu te duci la vot.

Că nu ai votat, nu înseamnă că nu influenţezi rezultatul alegerilor. Pretexte cum că „nu mă duc la vot că sunt sătul de hoţi care s-au mutat de la un partid la altul” sau „nu votez ca nu am cu cine” nu înseamnă că, gata, eşti răzbunat, le-ai arătat tu lor.

Nu! Tu eşti legat fără scăpare de ceilalţi votanţi. Pentru că figurezi în registrul electoral.

Cu cât mai puţini votează, cu atât creşte procentajul partidelor aflate în listă. Dar cel mai mult CREŞTE procentajul partidului aflat PE PRIMUL LOC.

Cum este mecanismul, cum se întâmplă asta? Să zicem că din 18 milioane de alegători votează doar 3. Partidul care a avut două voturi câştiga alegerile cu 66% mai oameni buni. Şi automat partidul ăla merge la guvernare. Partidul ăla poate în următorii 4 ani să schimbe legi, inclusiv constituţia ţării.

Înţelegi mecanismul? Toate partidele beneficiază de ecuaţia asta însă Vreau să înţelegi că dacă nu te-ai prezentat, nu înseamnă că nu ţi-ai exprimat nicio opţiune sau te-ai răzbunat frecându-ţi mâinile ci ai DAT GREUTATE partidului aflat pe primul loc. Şi acel partid şi-a frecat mâinile de bucurie în locul tău. Şi le-a frecat de bucurie pentru că încă nu ai înţeles cum stau treburile.

Nu ai votat pentru că nu ai ştiut cu cine?

Nu e adevărat! Mai întâi trebuia să te gândeşti ce vrei de fapt. Unii vor lupta anticorupţie, alţii retragerea statului din economie, alţii stabilitatea locului de muncă. SUNT SIGUR că găseai în liste pe cineva care să îţi reprezinte acest interes al tău. Şi mergeai să votezi!

Ai acest drept de vot din 4 în 4 ani. Tu poate nu ai votat deloc în 26 de ani. Dar au votat alţi microbişti acelaşi partid. Au votat pe principiul „ţin cu Steaua că ăştia îi bate pe toţi”.

Şi au bătut din nou. De ce? PENTRU CĂ NU TE-AI DUS SĂ VOTEZI.

Şi d-aia nu vei vedea vreo schimbare în viaţa Romanului. Pentru că de 26 de ani tu nu ai vrut să schimbi ceva, votând.

Încă un lucru aş vrea să îţi spun: Dacă aştepţi cumva să candideze Iisus din Nazaret, o să aştepţi până la judecata de apoi, practic vorbind. Pe Iisus îl găseşti la biserică. Însă la alegeri găseşti oameni ca mine şi ca tine. Unii mai răi şi alţii mai buni. Nu este greu să îi identifici.

Şi candidaţii la fel. În funcţie de interesele tale proprii, îi poţi identifica şi îi poţi vota ca să îţi reprezinte dorinţa ta în parlament. Pentru asta sunt alegerile şi dreptul tău de a vota din 4 în 4 ani. Anul ăsta poate ai greşit. Dar peste 4 ani vei avea posibilitatea să schimbi.

Dacă un partid te-a făcut să nu te mai duci la vot din cauză că nu trăieşti cum ţi-ai dorit sau nu ţi-au reprezentat interesul, atunci atunci este cel mai mare motiv să te prezinţi la vot.

Sper că m-am făcut înţeles cu acest articol. Dacă nu, să fii sănătos. Una ţine minte: Chiar dacă nu te duci la vot, toţi suntem în aceeaşi barcă. Şi barca se duce la fund.

Pe scurt, dacă nu te-ai dus la vot, au câştigat tot ăia. Tot viaţa aia care ai dus-o de 26 de ani încoace o vei avea. Poate şi mai rea.

 

1 Comment

  1. Pingback: Ne-au dat un pumn in gură - Lotul Național de Țintar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.