IQOS versus Logic Compact

V-am povestit experiența mea cu Logic Compact . Acum vreau să vă împărtășesc experiența cu IQOS, un alt dispozitiv la indemâna fumătorilor care aleg să fumeze „mai sănătos”.

În primul rând diferența între Logic Compact si IQOS este că din prima vapezi (inhalezi vapori de abur cu conținut mai mic sau mare de nicotină) iar a doua este o alternativă la fumatul tradițional. Practic, din IQOS inhalezi aroma de tutun fară alte arderi.
Nu am cumpărat IQOS ci numai am împrumutat un dispozitiv de la un amic, numai cât să experimentez o singură „țigară IQOS”.

IQOS 2.4, pentru că despre el este vorba, e un pic mai complicat ca aspect și ca metodă de fumat decât Logic Compact. Dar, v-am spus că din una fumezi abur iar din cealaltă vapezi abur de lichid. Îl văd mult mai complicat decât Logic.
Este compus din 3 părți: încărcător, stilou și țigareta propriu zisă.
Țigareta este mult mai scurtă decât una tradițională și conține tutun cu diverse arome, marunțit fin dar…compact. În momentul funcționării, IQOS doar încălzeste tutunul la o temperatura maximă de 350 de grade Celsius rezultând un abur cu nicotină și aromă. Aroma nu se dispersează prea mult. Prea puțin se simte împrejur în momentul expirării.

După ce heet-ul (țigareta) este „fumată”, se scoate și se aruncă. Se poate observa că a fost înfierbântată și consumată. După care stiloul se introduce din nou în incărcător. Nu știu exact căte reîncărcări se pot face dar stiloul funcționează doar pentru 1-2 heet-uri. Deci este ceva mai complicat decât vapatul cu Logic Compact. Și…mai scump. Dar exepriența este una asemănătoare cu fumatul tradițional. Dar fără fum, miros și scrum.

Ultima versiune de IQOS (3DUO) costă undeva la 500 de lei in momentul la care am scris articolul iar rezerveze le tutun, acele Heet-uri va costa 170 de lei pentru 10 pachete. Deci părerea mea că acest dispozitiv este mai mult la îndemâna lui Dragnea&acoliți. :)) Glumesc, acest dispozitiv este mai la indemâna celor ce vor să experimenteze fumatul tradițional dar fără fum, miros îmbâcsitor și scrum.

Eu, rămân la Logic Vapes care este mult mai accesibil. Deși se aude că lichidul folosit de Logic conține propilen glicol. Insă pe site-ul Logic Vapes scrie destul de clar că această substanță este folosită adesea pentru a defini arome în alimente și băuturi.
Nu fac reclamă niciuneia de mai sus, nicotina daunează grav sănătății fie ea și vapată.

Dacă v-au placut articolele mele, sper să puteți ajuta la întreținerea anuală a site-ului, apasând butonul de Donație. Iar eu voi încerca să vă mai desfăt cu articole mai mult sau mai puțin amuzante dar… interesante.
Mulțumesc!
(Poza împrumutată de la Google)

2 Comments

 1. Marian

  Omule… cred c-ai inebunit pur si simplu de bucurie ca , Guvernul Orban 2 { o urma si Orban 3 dupa vrerea neamtzului ? } , prin vocea „autorizata ” a ministrilor sai de… resorturi 😉 a anuntat ca , s-ar putea ” sa dea ” pensiile marite din Septembrie ! Zic ei ca , totusi o lege este… o lege si trebuie aplicata ! Zic c-ai inebunit deoarece , chiar nu-nteleg cum dracu de le mai poti face reclama astora { daca-i vorba DOAR despre bani… nu-i problema Luciane } , mai ales ca in alte tari , adica chiar si-n USA , s-a pornit de vreo cativa ani o campanie furibunda impotriva acestor dispozitive . La noi , dl. Arafat facea spume de DEVAL mai nu stiu cand { anul precedent parca }referindu-se la tipurile de cancer sau altfel de boli pulmonare si nu doar , pe care le contacteaza organismul omenesc in urma acestori vapari cu aceste dispozitive .Iar matale te pui cu dosul contra „curentului ” fara sa cercetezi macar daca aia n-au si ei dreptatea lor . Pe bune acum , daca Relu te-ar fi facut sa pui botu’ la mustiucul unui Logic Compacts sau IQOS in loc la acele tigari „cubaneze ” , crezi ca azi , ai mai fi stat inca sa scri pe blogul dumitale sau pe blogul lui… Dumnezeu ? Si-afara de asta… de cate ori l-ai vazut pe Winston Churchil cu IQOS sau Logic Compact in locul arhiobisnuitei sale tzigari de foi ? Ai putea sta la o parola d e vorba cu cineva , avand in fatza un pahar cu ” ceva ” si sa… vapezi , in loc sa tragi cu sete dintr-o tigara… KENT bunaoara si injurandu-l p’ala de mama chiar si-n gand ??? 😀 😀 😀 P.S. Taman ce mi-am adus aminte de acea postare cu amintirea despre ” aaromanca ” Stan Mihaela . Pai cum crezi c-ar putea saracii liceenii din toate timpurile sa ” vapeze ” la FUMICLUB , in loc sa faca poshta o LM sau chiar o penala ??? Respect Lucian si multa sanatate alor tai !!!

  Reply
  1. Lucian (Post author)

   Salutare! Nu fac reclamă, Mariane, ci numai expun niște păreri. Poți spune că și una și alta fac parte din experiența vieții așa cum am experimentat și cu Stan Mihaela, zeița cu piele ciocolatie și neîncepută de nimeni. Sau cel puțin de mine. 😂 Nu e vorba nici de bani, nu iau bani de la nimeni.
   Hai, bre, fii serios, Orban 2 să mărească pensiile dar din Septembrie? Și până atunci ce drq facem? O ținem din scurt cu 720 de lei pensie de boală? Sau cu 375 pensie de handicap? Mă face să râd acest Orban, pe bune. Asta trebuie pupat jos de majoritatea pesedeilor, nu mai aud de diaspora, 10 August, rezist sau altceva. Ceva, ceva a fost între cele două partide. Orban a spălat. Sănătate!

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: