#fărăpenali , #rezist. Eu am rezolvat fără „#”-uri

Poza din articol circulă pe Facebook împreună cu o postare text în care ne spune ca USR are nevoie de 500.000 de semnături pentru campania #fărăpenali.

Nu vreau să mă ia la rost Marian din nou, că fac politică, că nu e de mine, că bla-bla. Are dreptate, nu sunt om de politică, mai degrabă sunt om de stat. La umbră! Că tot veni vara. Om de inșirat povești nepoților. Așa că o să vă depănez o poveste adevărată, recent întâmplată.

Am un câine străin în curte. Îl dau afară… iar intră. Pesemne s-a învăţat să îi arunc câte un dumicat. Zilele trecute strigă un consătean la poartă şi îmi zice să îmi leg câinele că altfel face reclamaţie. Câinele.. este rău, clar! Deci eu iniţial l-am dat afară şi am închis poarta. Dar el nu pleacă. Stă în faţa porţii şi se dă la trecători, ceea ce îi face să creadă că e al meu.

Bun! Mă gândesc să îl prind şi să-i pun lesă. Nu am reușit, nu sta deloc prins. De câte ori ori încerc, el ştie şi este mai îndârjit. Latră şi simţindu-se înghesuit, sare la beregată.De fapt m-a atins cu un colţ la deget. (A muşcat mâna care l-a hrănit)

Deci, gata, #rezist nu merge. Mai rău, risc să mă apuce de oo. Ce fac? Mă hotărăsc să îl omor. Dumnezeu să mă ierte, să mă ierte şi cei ce sunt împotrivă, dar eu nu fac pârnaie sau plătesc amendă pt. el.

Bun! Iau un plic de otravă de şobolani, o amestec cu ceva oase şi îi dau să mănânce. Fiind om cu frica lui D-zeu, adică cu conştiinţă (nah!) nu îmi dădea pace gândul că acest câine va muri de mâna mea. Că am făcut crimă. Aveam remuşcări. Dar remuşcări, nu glumă. Mamăă, ce am făcut??

Câinele se întinde pe jos, cască, pune botul pe labe şi… zic: „gata, ăla e, până mâine moare”. S-a înserat. Trimit femeia:
– Ia, vezi dacă a murit javra aia.
– Nu, vine răspunsul, dar stă jos cu ochii inchiși.
– Bun, zic, mâine îl îngrop.

Am îngropat o p&lă. Dimineață câinele dormea pe canapeaua din faţa uşii, şi a şi jumulit-o zdravăn. Numai burete rupt peste tot. Rău faci, rău găseşti, vere. Nu mă uitasem pe indicaţiile acelei otrăvi că este un compus care atacă rozătoarele dar nu şi patrupedele, Vezi tu, şoarecele moare dar pisica trăiește, în caz că îl halește. Așa că nici bălălau al meu nu a murit.

Aoleo! Turbam de furie şi în acelaşi timp eram uşurat. Nu am înfăptuit crima. Deci, am hotărăsc să dezbat problema calm şi la rece. Gândesc, dacă îl #urmăresc, #rezist, #atac, ăsta se simte şi opune forţa cu dinţii.

După ce am fumat un pachet de ţigări uitându-mă la el, observ că da din coadă. Îi era foame. „Nu, dacă îi dau mâncare cu scopul de a-l prinde, ştie şmecherul şi nu vine”. Aşa că fac o cuşcă, juma de zi m-am chinuit la ea, îi plasez mâncarea în cuşcă. Cuşca cu dispozitiv de închidere automat acționat de un arc. Încropit din ce am avut eu, scopul era numai să se închidă şi atât., Nu conta cât #rezistă.

Şmecheria a prins, chit că o zi întreagă m-am ocupat de asta, Chit că o zi întreagă l-am alintat şi i-am câştigat încrederea cântându-i duios „Odă partidului iubit”, „Am acasă o vacă nebună, impuscată de-o lună” și încă vreo două melodii de uns sufletul. I-am plasat mâncare în cuşcă, îngânând „Băieții și fata mea, sunt de valoare” zâmbind cu gura până la urechi gen Ilici.
Sa învârtit, a mirosit, încă mai avea ceva bănuieli. Dar #foamea l-a îndemnat să intre în cuşcă. Odată intrat, şi capacul cuştii închis, acolo a rămas, Şi acolo va rămâne, la #pârnaie până mă lasă să pun mâna pe el. Până îmi linge mâna care mi-a şi #muşcat-o.
„Futu-te-n gură de câine nebun!”, mi-a scăpat expresia, de față cu muierea care se uita de juma de zi și nu înțelegea ce vreau să fac. Nici nu trebuia să înteleagă.

De-aia zic, fără #rezist. Joacă aşa cum joacă şi ei, cu momeli şi abureli. Pt că dacă #rezişti, #etc, nu pui mâna pe ce vrei. Te muşcă, se simt încolţiţi.

3 Comments

 1. supravietuire A-Z

  logica beton, rezultate pe masura. felicitari.

  Reply
 2. Marian

  Bine mai desteptule…dar , cainele tau s-a aciuiat pe langa casa ta cu sau , fara acceptul tau si , din acest motiv i-ai ” inghitzit ” prezenta pe cata vreme , ” cainii ” astia politicianisti….astia s-au nascut si-au prins coltz AICI sub obladuirea noastra ,a tuturor acelora ce , incepand cu 22 Decembrie 1989 , am avut nesperata sansa sa-i luam la goana definitiv . Am preferat in schimb , sa ne ” exercitam dreptul de-a alege ” in acea blestemata Duminica a Orbului si , sa alegem un zambaretz in locul unuia ce avea un „zambet” ce-aducea al dracului de bine cu un rictus de om nebun !!! Iar atunci cand zic „caini politicianisti ” ma refer strict { nu ma-ndoiesc de faptul ca , ti-ai dat deja seama de asta }, la tipii care, pana in ’89 , se-ntreceau care mai de care , sa-nvete poporul , ce-i aceea dragoste de tara , ce-i acela patriotism . Cine nu vroia sa-nvete , sti chestia : nu sti te-nvatam , nu poti…te-ajutam , dar daca NU VREI , TE OBLIGAM ! Uite ca ” profesorii ” s-au dovedit mai sprintzari la minte decat „elevii „, si au demonstrat , cata vorbarie goala de continut au insemnat acele texte cu care ne-au impuiat mintile si – uneori – constiintele . Spun acestea deoarece stiu ca…esti totusi un tip care , atunci cand spune ceva despre tara lui o face din toata inima , spun asta deoarece , stiu ca nu ti-ai precupeti viata pentru tara dumitale . Una peste alta , chiar mi-a placut povestirea dumitale , sincer ! Vezi deci ca , poti face politica – in ciuda parerilor mele – si-o faci magistral , fapt pentru care te felicit din toata inima ! Cu-n lucru insa , nu sunt de acord : ” Joacă aşa cum joacă şi ei, cu momeli şi abureli. Pt că dacă #rezişti, #etc, nu pui mâna pe ce vrei. Te muşcă, se simt încolţiţi.” Nu sunt de acord deoarece oricate abureli si oricate momeli ai arunca dumneata , niciodata nu se vor putea compara cu aburelile si momelile lor mai ales ca , este vorba despre un aparat urias de propaganda caruia , chiar si cu #rezist nu-i poti face fatza mai ales ca , SUNTEM SINGURI IMPOTRIVA TUTUROR . Respect Lucian , respect domnule inginer si inca o data , FELICITARI PENTRU ACEASTA POSTARE MAGISTRALA….CHIAR DACA-I VORBA DESPRE POLITICA 101% 😀 😛 oricat ai incerca matale sa aburesti lumea ca , n-ar fi asa 😉 😎 !

  Reply
  1. Lucian (Post author)

   Ah, iar m-ai prins. De fapt e intamplare reala. La momentul cand scriu aceasta replica, l-am dat cuiva care are oi. S-a dovedit un caine foarte credincios dar care musca strainii. De partid.

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: