Români din Londra. Așa se numește un grup pe Facebook. Un grup care se vrea al Românilor stabiliți în Londra. Un grup frumos care ajunge la aproape 166.000 de membri. Pentru a ține în frâu atâta lume este nevoie de 23 de administratori.
Grupul are o foarte frumoasă copertă. Reprezintă drapelul României strâns lipit de cel al Britanicilor, iar in mijloc se află bineînteles un „decupaj” reprezentând țara noatră cu o splendidă imagine din Londra.
Fiind un grup închis, inscrierea se face pe bază de aprobare. Bineînțeles că s-au înscris foarte multe persoane și din alte țări. Toți sunt Români de-ai noștri.
De ce am scris un astfel de articol? Pentru că m-a surprins plăcut faptul că încă mai există Români în adevăratul sens al cuvântului și care face cinste drapelului.
O doamnă, cărui nu-i divulg numele aici, în site, postează urmatoarea idee:
Dragi romani , stau uneori si ma intreb ce inseamna 30 lire pe luna pt un roman stabilit in Londra ?
Si mai stau si ma gandesc cate s-ar putea face cu 4.500.000 lire ?
Asta este suma care s-ar strange daca cei 150.000 de romani din acest grup ar dona cate 1 lira /zi timp de 1 luna .
Dar daca am face asta lunar ? Va dati seama ca nu ar mai exista saracie si foamete , copii cautand prin tomberoane sau cersind la colt de strada ?
Ce frumos ar fi …… sa devenim toti mai umani si mai sensibili la nevoile celor greu incercati de soarta, la nevoile celor bolnavi , daca am fi cu totii mai uniti si mai putin egoisti . Oare cum ar fi ?
Simțindu-se plină de speranță, doamna speră la ceva răspunsuri încurajatoare. Cum fiecare pădure are și uscăturile ei, se găsesc și comentarii mai puțin așteptate. Am comentat și eu.
Nu este rea ideea. Ba chiar bună. Nu cred că cuiva i-ar părea rău de o amărâtă de liră lunar, liră care ar putea-o pierde din buzunar sau depusă in filtrul mașinii de spălat. Sau dată milă unui cerșetor care în Romania are palat și nu plătește nicio liră către stat. Nu i-ar părea rău dacă ar da-o pentru a face un bine. Bine dovedit prin acte, extrase de cont, imagini și videoclipuri de la cumpăraturi. Exact cum a făcut nenea de la Casa Share, care, la fel a început încet și singurel pe Facebook. Tot cu necunoscuți care au înțeles și au ajutat. Casa Share este recunoscută ca cea mai bună idee pusă în practică de un om ambițios, care a fost ajutat de oameni de bine și la fel de ambițioși.
În ideea doamnei din grup nu este vorba de a dona materiale de contrucții, mobilă și alte câte trebuiesc pentru a renova un adăpost amărât. Este vorba de o amărâtă de liră oferită unui amăât de copil. Liră care poate aduce bucurie acelui copil. Liră, care după ce s-a dovedit ce s-a făcut cu ea, aduce bucurie atât în sufletul celui ce a donat cât și în sufletul Românului de rând.
Astfel de idei puse în practică ne face să credem că ne unim, că într-adevăr România s-a deșteptat. Că România a ieșit în stradă…că România se ajută singură.