Recomandare de film: In Time (2011)

Mi-am adus aminte de acest film după o discuție cu un amic mai tinerel ca mine. Tipul, ca și alții, orbecăie undeva între ateism și credința în Dumnezeu. Adică nu crede că există Dumnezeu dar ziie Doamne ferește când află de o catastrofă.. Și mai nasol este că luptă, atât cât poate, pentru ocrotirea animalelor. Trecea unu cu căruța pe stradă și imediat i-a sărit muștarul:

-Io-te-l frate pe ăla, chinuie bietul animal. Ce dracu mă, suntem în 2017 și tot la cai și căruțe am rămas? Pfoaaai, pune-mă o săptămână președinte și dau lege.

-Stai bă liniștit și nu te arunca la prea multă tehnologie, să nu ți se facă rău, îi zic. A găsit mă-ta petrol în fundul grădinii și-o dai pe tehnologie avansată? N-ai bani să platești 8 km microbuzul și vrei tractor?

-Cum naiba poți să spui asta, frate, imi zice vizibil supărat. Toată lumea cu smartphone, aere condiționate, se studiază cum să ajungem pe Marte etc, etc

Mi-am adus aminte de filmul pe care vi-l recomand. L-am vazut acum câțiva ani și mi-a plăcut foarte mult. Nu știu de cine-i scris sau regizat dar vă pot spune că acțiunea se desfășoară in viitor. Un S:F. care face toți banii. Sau mega de internet, poftim. Tot bani costă și ăia.

Regizorul ne descrie viitorul avansat tehnologic. Unde mneda de schimb este timpul. Da, orele, minutele si secundele. Se muncește iar moneda de schimb este timpul. Încă de la naștere, bebelusii primesc un anumit timp gratuit. După care vor trebui să muncească ca să-și câștige existența. Timpul, marcat pe mână în ani, ore, minute și secunde, scade cu fiecare secundă. Tot cu timp se cumpără și se vinde.

Până când un tânăr i-a taurul de coarne și merge în cartierul în care locuiesc cei ce dețin bancile timpului.

Mai multe nu vă spun. Găsiți filmul on line subtitrat în limba Română sau îl puteți descărca.

Mă mai uit odată la el, e prea frumos ca să nu-l mai urmăresc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.