Viata este plictisitoare fara___

Asta e o postare pe care am găsit-o în grupul Facebook numit Umor cu defecţi.ro. O găsiţi foarte uşor. Deci moderatoarea Corina Eli Mateescu ne invită să continuăm propoziţia: „Viaţa este plictisitoare fără___”

Desigur, cum defecţi sunt destui pe acolo, uşerii şi-au exprimat părerile.

Viaţa este plictisitoare fără__

– Familie şi iubire, ne scrie cineva.
– Fără parteneră, un pahar de vin bun şi o fărâmă de nebunie! – Ne scrie altcineva.
– Fără mine, vine răspunsul altcuiva. La obiect!

Pun şi eu mintea la contribuţie, răscolesc neuronii care au mai rămas, restul decedaţi din cauza vârstei, stresului cu familia, omorâţi de atâtea pahare de vin bun şi nebunii şi scriu:
– Internetul, băă! Fără el viaţa e plictisitoare, nu are farmec!

Păi, îţi poţi închipui… să te trezeşti la 6 dimineaţa şi nu ai cu cine bea cafeaua pe internet? Pentru că de 15 ani încoace cafeaua se bea pe internet. Chiar dacă ai soţie, soţ, copii, căţel şi purcel scăpat de Pesta Porcină. Îţi poţi închipui că rămâi fără veşti de la fină din Italia, pozata pe marginea unei fântâni arteziene, aşa, ca să moară vecină-sa de ciudă? Şi poţi sta fără să vezi cu cine se mai pozează nepoata de 13 ani, cine o mai pupă, cine o mai trage de ţâţe? Eu cred că nu!

Fără fărâmă de nebunie poţi sta. De bună voie sau obligat, în caz că ai nevastă credincioasă. Atunci cum poate sta fără internet. Unde mai postează poza lui Părintele Cleopa sau cum l-o chema pe ăla de plângea în rama? Ce te faci tu în postul negru dacă nu ai site-uri xxx? Ha? Zi!

Dar într-un sat uitat de lume, unde nici apocalipsa nu vine, ce te faci, mai frână, fără internet o iarnă întreagă? Cum poţi să mai vezi ce postează cumătra? Da, da, aia care te ignoră pe stradă şi îţi face în ciuda postând mămăliga cu jumări Sâmbătă, şi poze furate cu torturi arătoase, Duminică! Îşi mai dă şi check-in nu ştiu ce patiserie din Bucureşti dar ea nu ştie unde-i comună de care aparţine. Aia când te duci la ea iarnă să mai schimbi o vorbă, te ţine la drum cu poarta întredeschisă. Nu te invită înăuntru că îi consumi spray-ul de cameră adusă de copii din „Anglea”. Zi, ce te faci tu atunci, dacă nu ai avea internetul? Unde să te duci, cu cine să schimbi o vorbă? Nici la cârciumă nu te poţi duce. Au interzis fumatul înăuntru iar la terasa e ger al dracu`. Dai să te duci la un amic să consumi o juma de spirt cu el şi te respinge: „da` ce plm, ai venit să adunăm prunele de pe jos? Mi-am rupt mijlocul toată vara. Hai, că am oleacă de treabă”. Şi te întorci din nou acasă lângă soţioara care stă şi se roagă la părintele Arhimede sau cum l-o chema pe ăla care tot dă la săraci. Şi intri din nou pe Facebook să vezi cum îţi comentează amicul cu prunele la postarea ta cu cafeaua de azi dimineaţă: „să o savuraţi sănătoşi!” Al dracu el!!! Dai şi tu un com cu „Mda!” şi i-au luat maul.: D
Vrei să scrii cuiva din lista de amici, pe care nu l-ai cunoscut încă: „cf?” Ăla îți dă seen şi îl doare la oo. Păi să nu-i fuţi gura mă-sii şi să intri pe chaturbate? Zi!

Dar dacă eşti plecat „înafara”, ce te faci, măi omule fără internet? Ai femeia şi copii în ţară. Cum îl mai vezi pe ăla micu` cum face nebunii online? Dar femeia cum îl vede pe ăla micu al tău? Ostenit şi bătut în cap 5 luni de zile, poate mai mult dacă nu îţi dă patronu` banii. Păi vezi, că fără internet viaţa e plictisitoare?

Hai că m-am plictisit, mă bag la un Bubble Coco!:))

2 Comments

 1. Marian

  Ai minim 40% dreptate : viata ar fi plictisitoare fara internet ! Ce te faci insa domnule inginer ca…exista si acei 60% – pana la 100% – care sa-ti intregeasca suma , sa-ti dea intregul ? Sa-nteleg ca ” muncile agricole ” { munci agricole pentru care daca mai erai in Armata RSR din anii ’70 -’80, ti-ai fi vandut si KURUL nu doar sufletul , pentru a ajunge acolo si-a scapa astfel din cazarma } nu te-au umplut de bani asa cum sperai ? Aceeasi figura ca-n cazul ” afacerii ” cu fier vechi ? Mai Luciane , tu ai nevoie de Internet , nu internetul de tine , asta pentru a cita { nu prea exact } un clasic in viata , laudandu-ma astfel cu … cultura mea 😉 ! ” Păi vezi, că fără internet viaţa e plictisitoare? ” Sa mori tu ca-i asa cum spui ! Da’ ce omule , traiesti in Arhanghelesk , in Kamciatka …undeva la Polul Nord si n-ai vecini decat ursii polari si morsele ? Fii frate serios ! Uite…absolut intamplator dupa nu stiu cata vreme , am deschis NET-ul si , daca tot aparea blogul dumitale printre primele la ” Cele mai vizitate ” am dat clik si… dupa atatea luni , te regasesc , nu chiar acelasi tip pe care l-am cunoscut { virtual fireste 😎 } ci , un tip care incearca marea cu degetul : parca-i oarecum fortzata efervescenta dumitale si… zau daca-mi dau seama care-i motivul . Am niste vecini { apropiati mai mult de Bellu si Ghencea la anii lor } care , n-au avut internet NICIODATA dar , care comunica si-n alte moduri cu copii lor sau cu prietenii care mai exista inca in viata . Astia asculta inca discuri cu Amza Pelea de prin 1985 produse de Electrecord , nici macar radio-ul nu-l prea deschid decat daca transmit aia vreo piesa de teatru altminteri NU .Daca le pare ca viata-i plictisitoare fara internet , HOTARAT NU !Repet : ai dreptate in proportie d e 40% insa… exista inca 60 de procente pe care , ma cam indoesc ca le vei putea argumenta la fel ca pe acestea 40 . Luciane ma bucur c-ai revenit { sau ca incerci sa-ti revii } in on line si abia astept sa mai citesc din scornicelile si amintirile dumitale de tinerete . Respect dumitale si doamnei dumitale ! PS Al pomeneai mai nu stiu cand pe Dragnea . Nu ti-a facut inca propunerea de-a te instala prefect ceva pe-acolo pe la voi caci si p’acolo-i saracie , nu doar in Teleorman ?! 😀 😀 😀 😀

  Reply
  1. Lucian (Post author)

   Mariane, as umple cei 60% cu ceea ce gandesti. Cu activitati la camp, cu discutii intre vecini sau, ma rog, la carciuma din sat. Dar nu am cum. Prima la mana e ca vecinii mei nu sunt mai apropiati cimitirului Belu ci sunt locuitori ai lui. La carciuma nu ma mai duc de aproximativ 8 ani pt simplul motiv ca nu mai beau. Si daca nu mai beau, implict am scos si via, aproape 1000 de butuci. De fapt majoritatea celorpelcati, batrani care nu mai au putere, au scos via si au dat pamantul in arenda. Unul dintre ei sunt si eu, si pamantul l-am dat inarenda, odata ce lucrarile agricole sunt exagerat de scumpe iar doamne-doamne ne da cu ploaie din an in pasti. Asa ca munca la camp a disparut, Merg numai toamna sa imi iau produsele de la asociatie si…cam atat. Daca m-ai putea cntacta prin e-mail, sa ne mai scriem cateceva ce nu pot scrie aici, poate mi-ai da dreptate ca cel putin 90 % internetul este f important pt mine. lucipeiu@yahoo.com adresa mea de email. Scrie-mi ca sa iti pot raspunde. Nu stiu cat e de reala adresa ta de gmail care imi figureaza aici. Asa ca nu ai face rau daca mi-ai scrie, de a ma cunoaste si de a ma asculta. Si vei vedea importanta internetului pentru mine. 🙂 Si poate, vei intelege lipsa mea din acest blog. Oricum sunt multe de spus si nu vreau sa le insir pe toate inblog pentru ca i-as distruge farmecul. E totusi..un blog vesel. De DRagnea nu mai stiu nimic. Ah, mint, l-am vazut la tv cum isi deschidea el valiza cu praz. Tipic oltean. 😀 O zi frumoasa.

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: