Exatlon Romania si Kanal D (părerile sunt împarțite)

Kanal D – canalul axat pe audienţă maximă. Nu contează ce emisiuni, reallity show-uri sau filme dau pe post, audienta contează. Şi, începând din 7 Ianuarie 2018, Kanal D dă spre vizionare un reallity care a capturat pur şi simplu atenţia multor romani.

Este vorba de reallity show-ul Exatlon România. Acolo unde 10 „faimoşi” şi 10 „oameni de rand” îşi dau duhul pentru a câştiga geamantanul care conţine 100.000 de euro.
Ne aşteptam la o competiţie cât se poate de… faină. Competiţia în sine, este faină, nu am ce zice. Sunt probe la care concurenţii trebuie să fie pregătiţi fizic. Dar cum geamantanul face cu ochiul oricui, se place şi regula războiului psihic. Mulţi concurenţi de la Războinici au căzut în plasă ţesută de Giani Kiriță, fost fotbalist şi actual şef de galerie la Dinamo. Ţineţi minte cuvintele „şef de galerie. Vă voi explica un pic mai jos de ce.

Războiul psihic constă în teatru. Şi nimic altceva. Iniţial concurenţii celor două tabere nu aveau nimic în comun unul cu altul. Nu se cunoşteau. Mă refer la Mariana – sportivă de maraton şi Giani Kiriță. Între ei domnea necunoscutul. Până la Exatlon. Giani Kiriță e fost fotbalist şi ştie să se joace cu psihicul omului. La fel, poate într-o oarecare măsură şi Diana Belbiță – luptător MMA.
Mariana însă, ca şi ceilalţi concurenţi din echipa adversă, au venit pentru „a-şi depăşi limitele”, spun ei.
Eu rămân la părerea mea… pentru geamantanul de bani, măi oameni buni. Geamantanul ăla face din om – neom. Pentru a-ţi cunoaşte limitele, te poţi urca iniţial pe un vârf de munte şi vezi cum poţi trăi acolo. Însă aici e vorba de bani. Şi pentru bani, şi-au dat în cap frate cu frate.

Deci, arma anti psihic este cea mai de folos într-o competiţie său război. Doar cine ştie asta se poate feri de ea şi implicit să meargă mai departe. Am urmărit încă de la început această competiţie. Şi m-am convins că această armă şi de efectul ei. Pentru concurenţii celor două tabere, este foarte de folos comunicarea. Spiritul de echipa îndeosebi.
Iniţial, aşa a fost. Cele două echipe păreau unite, se juca meci de meci, fără ca cineva să fie mai deosebit. Câştigau când o echipă, când altă şi părea un echilibru al competiţiei. Până când Giani Kiriță a scos arma anti psihic şi a tras cu ea. Cu un limbaj de stadion, pe bune, a reuşit în scurt timp să afecteze armonia din echipa adversă. Fanii paginii Facebook, Exatlon România, au luat foc. S-a extins războiul şi în România. Un război virtual. Miile de useri Facebook care au apreciat aceasta pagină s-au divizat în două tabere. Şi se împroaşcă cu noroi şi rahat românesc, care cum apuca.

Adminii paginii Exatlon România, tac! Le plac astfel de comentarii şi postări. De fapt asta este secretul audienţei ridicate: SCANDALUL. ŞI Kanal D se pricepe cel mai bine la asta. SCANDAL ŞI DRAGOSTE. Asta doresc romanii.
Am avut proasta inspiraţie să intru în această pagină şi să îmi expun părerile şi observaţiile despre Exatlon exact ca şi oricare user. Foarte prompţi, adminii au procedat exact ca ruşii cu persoanele care nu le agreează. I-au otrăvit, eliminat. Da, am fost blocat să mai comentez, însă mai pot intra pe pagină. Ca spectator, să nu mă piardă la număr.
Aşa procedează şi Kanal D pentru audienţă majoră. Scandal şi dragoste. Arde mămăliga pe foc… femeia e cuprinsă de febră filmelor turceşti. Şi în filemele turceşti găsim numai scandal şi dragoste. De asemenea diferite show-uri.

Revenind la Exatlon România, formatul este mai puţin sau mai mult realistic. Sau poate aşa se doreşte. Are o oarecare regie şi se filmează numai scene de scandal pe o parte şi cea de dragoste pe altă parte. Secretul o altă modalitate de a ţine captiv omul cu ochii pe ecran, nu lipseşte. Au fost concurenţi care au părăsit competiţia pe caz de boală. Însă nu ştie nimeni, concret, ce boală au avut. Doar în cazul lui Bogdan, căruia i s-a făcut dor de casă şi a recunoscut că nu şi poate depăşi limitele. Părerea mea e că s-a prins de şmecherie şi a părăsit competiţia.
Să mergi tocmai la dracu în praznic, unde îţi dai duhul să câştigi o masă de prânz sau o prăjiturică mică pentru numai să îţi cunoşti limitele sau eventual să le depăşeşti, mi se pare oarecum naşpa.

A spus că în Exatlon, mi s-a părut regie bine pusă la punct. De ce? Am comentat şi în pagina de Facebook, fapt pentru care am fost pus spectator: Nu poţi dormi pe scânduri şu numai un sac de dormit sau o mică saltea, timp de 30 de zile la rând. Pentru ca să s-a întâmplat în cazul echipei „Războinici”.
Vă spun cu mâna pe inimă, am făcut arest în armată. Condamnat la 7 zile pe „ţambal”, acel pat din scandurică re ziua se ridică şi se încuie cu lacăt. Măi, fraţilor, după numai 3 zile de dormit pe scânduri, numai puteam mişca gâtul. Şi eu.. sunt obişnuit a dormi pe mai multe chestii. Am dormit şi pe malul Dunării, am dormit şi pe patul de la stana atunci când mi-a venit rândul. Dar… nu am rezistat mai mult de trei zile şi cu trei mese pe zi, pe deasupra.
Vă întreb acum, o vedeţi dvs. pe concurenta Alina de la Războinici, sau pe Anca Surdu de la „FaimoşiI” care sunt obişnuite cu saltele groase începând de la 20 de cm în sus, să doarmă mai mult de 3 zile pe scânduri? ŞI cu doar o porţie de 14 sau 17 linguri de orez şi o banană pe zi? Nu cred!! Mai ales că a doua zi erau sprintene şi voioase la probe. Şi încă câştigau în timp record. Părerea mea este că e imposibil, dacă competiţia ar fi fost corectă şi fără pic de regie.

Trist este faptul că romanul pune botul la orice, dar orice emisiune care îi suceşte capul de la stresul de zi cu zi. Cu emisiuni de felul Exatlon marca Kanal D, romanul este redirecţionat. Nu mai este atent şi nu mai vrea să fie. Uită, pe parcursul a 3-4 ore de rahatul de viaţă pe care o duce. ŞI mai ales, uita în cine trebuie să arunce cu noroi, să facă ceva în privinţa vieţii pe care o duce. Aşa ne vrea statul, a să ne vrea lumea. Neatenţi la evenimentele care se petrec şi în incapabilitatea de face ceva.
Mult mai rău e că nici aşa nu e bine. Mă refer la fanii Exatlon România care se împroaşcă cu cacao pe pagină.

V-am scris mai sus să reţineţi că Giani Kiriță este şef de galerie. În viziunea mea, Giani are toate şansele să fie finalist. Iar dacă va fi finalist, sigur va câştiga competiţia. De ce? Pentru că… galerie.
Dinamo are mulţi fani, aşa de înrăiţi încât fac cost suplimentar şi îşi mai cumpăra câteva cartele ca sa voteze pentru Giani în competiţie. Mai ales dacă Giani ar promite o sumă modică care să meargă la Dinamo pentru a-şi rezolva problemele. Orice om de rând, nu îşi permite să dea săptămânal 1,12 euro pentru un vot la Kanal D.

Mai jos, un videoclipulet în care Giani scoate arma secretă:

Iar mai jos, „cotețul” unde dorm cei care pierd jocul pentru casă. la momentul cand am scris articolul, echipa Razboinicii aveau fix 30 de zile dormite jos.

3 Comments

 1. Marian

  Ce dracu’ frate , matale iti pierzi scurtul si foarte pretiosul timp pe care-l ai din viata dumitale , distrugandu-ti neuronii si vederea …holbandu-te la asa ceva ??? 😎 Originalul acestei francize a fost foarte bine primit { nu doar in Romania } dar…in urma cu vreo douazeci si cinci de ani . Azi , o copie palida si de un prost gust ce frizeaza pur si simplu decentza , cum este Exalton Romania este absolut imposibil sa aiva audienta cu care se lauda tipii din PR-ul alora de la Kanal D . Adica , romaneste zis : astia mint cu nerusinare atunci cand isi lauda audientza…cel putin referitor la acest ” concurs ” ! Matale te lauzi cu alea ” 7 zile de tzambal ” ? Pai desteptu’ lumii , ai uitat faptul ca la ” tzambal ” n-aveai parte decat de doua , maxim trei { si-atunci era : BO-IE-RI-E } ore de somn pe noapte ? Ai uitat ca , comandantul garzii { conform cu…regulamentele militare de garda si garnizoana , nu ca era ala neaaparat al dracului } avea obligatia sa te trezeasca de cate ori vroia p…a lui pentru a te pune fie sa faci instructie , fie „sectoare ” ? Cand mama dracului sa mai dormi frate caci…atunci cand intrai inapoi in bulau , cadeai ca impuscat si-ai fi dormit boiereste si cu capul pe-o caramida ?!? Astea , cordele astea , derbedeii astia ce le insotesc in acest gen de… „concurs ” , astia sant satui de prea bine si incearca in mod pervers sa incerce si raul . Zic pervers deoarece , daca ar fi NEVOITI , OBLIGATI sa-si castige painea astfel..i-am vedea nu la KanalD ci , la Ghencea sau Berceni II !Fireste , astea-s locatii bucurestene dar , chiar nu ma-ndoiesc de faptul ca , si la matale in zona , exista astfel de locuri cu foarte multa …umbra si verdeata 😉 . Dinamo , o avea el multi fani insa , ai uitat ca Vasile Turcu s-a dus pe topogan ?D , Borcea { oricum ce la zgarcitul ala nu vedeau fanii bani asa cum nu vedeau fanii rapidisti de la George Copos } este inca pus la rece 😕 plus ca are de dat bani angross la coardele carora le-a turnat copii cu ghiotura , iar asta de-i noul big boss man la Dinamo…este mai strans la punga decat Hagi Tudose ? Respect Lucian … Elvis 😉 !

  Reply
  1. Lucian (Post author)

   Multumesc de urari! Nu am nume de flori in familie. Atat imi mai trebuia!! Deja ii vad cu figurie triste de ziau lor cand le arat buzunarele necarpite..si goale. Nu-i un capat de tara daca nu au chef si cadouri de florii. Nici eu nu am avut parte e prea mult dezmat. Numai o zi onomastica am. Si aia cade in vara cand porcul din frigider s-a mancat de mult. Vinul din butoi si mai demult. S-a intamplat sa cada ziua mea de nastere si in zi de miercuri. Mama, crestin-ortodoxa care respecta cu sfientenie postul (in ziua de azi numindu-se regim), imi punea in fata un castron de varza. SI uite asa ma distram de ziua mea. Impreuna cu colegi dea-i mei care imi aduceau cadouri. Adica fiecare cate un caiet dictando si un creion cu guma. 😀 Mancam, beam un pahar de suc, faceam un fotbal intre plopi si…atat! Mai spuneam cate un banc cu Ceausescu in soapta si gata. Fara tv, fara net, fara telefon, boxe protabile sau altceva. Pentru ca nu le aveam. Si chiar daca le aveam, nu era curent.

   Ai descris foarte bine viata soldatului in arest. Insa eu, nu am avut parte de trezire in miez de noapte in perioada de arest. Ziua insa…daca aveam 15 minute libere era bine.

   Reply
 2. Marian

  Inainte sa uit : daca in familia dumitale ai pe cineva care poarta nume de floare , transimite-le rogu-te din partea mea , multa sanatate si fericire cat cuprinde , cu ocazia Floriilor Domnului ! Respect omule !

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.