Ce s-a intamplat daca nu te-ai dus la vot? – Alegeri 2016

Romane, ai ales sa nu votezi. Adica nu ai ales nimic. Ai renuntat si la ultimul drept pe care il ai.

Nu te bat la cap, nu sunt ipocrit insa vreau sa te fac sa intelegi ce se intampla cand nu te-ai dus la vot.

Ca nu ai votat, nu inseamna ca nu influentezi rezultatul alegerilor. Pretexte cum ca „nu ma duc la vot ca sunt satul de hoti care s-au mutat de la un partid la altul” sau „nu votez ca nu am cu cine” nu inseamna ca, gata, esti razbunat, le-ai aratat tu lor.

Nu! Tu esti legat fara scapare de ceilalti votanti. Pentru ca figurezi in registrul electoral.

Cu cat mai putini voteaza, cu atat creste procentajul partidelor aflate in lista. Dar cel mai mult CRESTE procentajul partidului aflat PE PRIMUL LOC.

Cum este mecanismul, cum se intampla asta? Sa zicem ca din 18 milioane de alegatori voteaza doar 3. Partidul care a avut doua voturi castiga alegerile cu 66% mai oameni buni. Si automat partidul ala merge la guvernare. Partidul ala poate in urmatorii 4 ani sa schimbe legi , inclusiv constitutia tarii.

Intelegi mecanismul? Toate partidele beneficiaza de ecuatia asta insa Vreau sa intelegi ca daca nu te-ai prezentat, nu inseamna ca nu ti-ai exprimat nicio optiune sau te-ai razbunat fracandu-ti mainile ci ai DAT GREUTATE partidului aflat pe primul loc. Si acel partid si-a frecat mainile de bucurie in locul tau. Si l-ea frecat de bucurie pentru ca inca nu ai inteles cum stau treburile.

Nu ai votat pentru ca nu ai stiut cu cine?

Nu e adevarat! Mai intai trebuia sa te gandesti ce vrei de fapt. Unii vor lupta anticoruptie, altii retargerea statului din economie, altii stabilitatea locului de munca. SUNT SIGUR ca gaseai in liste pe cineva care sa iti reprezinte acest interes al tau. Si mergeai sa votezi!

Ai acest drept de vot din 4 in 4 ani. Tu poate nu ai votat deloc in 26  de ani. Dar au votat alti microbisti acelasi partid. Au votat pe principiul „tin cu Steaua ca astia ii bate pe toti”.

Si au batut din nou. De ce? PENTRU CA NU TE-AI DUS SA VOTEZI.

Si d-aia nu vei vedea vreo schimbare in viata Romanului. Pentru ca de 26 de ani tu nu ai vrut sa schimbi ceva, votand.

Inca un lucru as vrea sa iti spun: Daca astepti cumva sa candideze Issus din Nazaret, o sa astepti pana la judecata de apoi, practic vorbind. Pe Issus il gasesti la biserica. Insa la alegeri gasesti oameni ca mine si ca tine.  unii mai rai si altii mai buni. Nu este greu sa ii identifici.

Si candidatii la fel. In functie de interesele tale proprii, ii poti identifica si ii poti vota ca sa iti reprezinte dorinta ta in parlament. Pentru asta sunt alegerile si dreptul tau de a vota din 4 in 4 ani. Anul asta poate ai gresit. Dar peste 4 ani vei avea posibilitatea sa schimbi.

Daca un partid te-a facut sa nu te mai duci la vot din cauza ca nu traiesti cum ti-ai dorit sau nu ti-au reprezentat interesul, atunci atunci este cel mai mare motiv sa te prezinti la vot.

Sper ca m-am facut inteles cu acest articol. Daca nu, sa fii sanatos. Una tine minte: Chiar daca nu te duci la vot, toti suntem in aceeasi barca. Si barca se duce la fund.

Pe scurt, daca nu te-ai dus la vot, au castigat tot aia. Tot viata aia care ai dus-o de 26 de ani incoace o vei avea. Poate si mai rea.

 

1 Comment

  1. Pingback: Ne-au dat un pumn in gură - Lotul Național de Țintar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *